Kurumsal Kimlik Nedir?
Kurumsal kimlik bir firmanın veya bir şirketin duruşunu ve imajını temsil etmektedir. Bir diğer ismi ile şirket kimliğidir. Bu kimlik firmanın iç dünyadan veya dış dünyadan görünen yüzünü ifade etmektedir. Bu kimlik sayesinde kurumsal firmalar arasında meydana gelebilecek olan herhangi bir karışıklığın da önüne geçilmiş olur.
Kurumsal kimliğin iyi bir şekilde belirlenmesi firmanın belirlenen hedef kitlenin önünde saygınlık kazanmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında akılda kalıcı halde oluşturulan kimlikler, müşterilerin gözünde firmalara olan güvenin artmasına da yardımcı olmaktadır. Böylece firmaların akıllarda daha çok kalması sağlanmaktadır.
Kurumsal kimlik oluşturulurken firmalar akılda kalıcı olmasına önem göstermelidir. Gerekirse bunun için uzman kişilerden yardım alınabilir. Bunun sebebi ise kurumsal kimlik aslında firmanın imzası niteliğini taşımasıdır. Kimlik bir kez kullanıldığında insanlar bu kimliklerle bağdaşmaya başlayacaktır.
Kurumsal kimliğin pek çok öğesi bulunmaktadır. Bunlardan bahsedilecek olunursa;
Firmanın üretimini gerçekleştirdiği ürünler
Firmanın yapmış olduğu ambalajlar
Firmanın vermiş olduğu sertifikalar
Firmanın web sitesi , sosyal medya hesapları , hizmetlerinin dijital tanıtımı , kartvizitleri , bayrakları, amblemleri, ajandası, takvimi gibi pek çok ögesi bulunmaktadır. Bunların yanında firmaların web tasarımları da oldukça önemli bir yere sahiptir.
Kurumsal kimlik aslında bir firmanın imajını ifade eder. Bundan dolayı firmanın en önemli reklam aracıdır. Uzman kişiler ile çalışmalar yapılıp, hiçbir detay atlanmamalıdır. Çünkü kurumsal kimlik oluşturulurken hiçbir detay atlanmaz.
Günümüzde ise markaların fark edilebilir hale gelmesi için kurumsal kimlik oldukça önemlidir. Renk tasarımından logoya kadar pek çok ince detayın çok dikkatli ve özenli hazırlanması oldukça önemlidir. Yapılan çalışmaların firmayı yansıtacak şekilde oluşturulması gerekir.
Kurumsal Kimlik Aşamaları nelerdir?
Kurumsal kimlik günümüzde önemini oldukça arttırmış durumdadır. Bu zorunlu hale gelen koşulları yerine getirmeyen firmalar hızlı bir çıkıştan sonra aniden rakiplerinden geriye düşmesine neden olmaktadır. Bu sebepten dolayı tutarlı bir kurumsal kimlik oluşturulması zorunlu hale gelmiştir.
Kurumsal kimlik sayesinde markanıza yönelik algıyı güçlendirmeniz mümkündür. Böylece farkındalık ile diğer firmalar ile olan rekabette öne geçersiniz. Müşterileriniz ile sağlam bir iletişim kurarak sadakat duygusunu yaratmanız mümkündür. Ayrıca kurum kültürü sayesinde çalışan bağlılığını da sağlamanız mümkündür.
Kurumsal kimlik oluşturulurken dikkat edilmesi gereken hususlar
Bir bütün halinde yerini almaktadır. Bu süreçte hata yapmamaya dikkat edilmelidir. Aksi bir durumda firmanın geriye düşmesi ve telafisi zor durumlarla karşı karşıya kalınmasına neden olmaktadır.
Kurumsal kimlik oluşturulurken özgün olması oldukça önemlidir. Hazır halde bulunan kimliği kullanmak veya aynı rengi kullanmak size değil rakip firmaya yardım eder.
Kurumsal kimlik oluşturmaya karar verildiğinde uzman kişilerden yardım alınması gerekir. Şunu unutmamak gerekir. Kurumsal kimlik zaman içerisinde geriye alınabilecek bir kimlik değildir. Bu sebepten dolayı uzman kişilerle çalışmak alacağınız riski en az seviyeye indirir. Aynı zamanda kurumsal kimlik firmanın vizyonu, görsel öğeleri ve markası ile uyum içerisinde olmalıdır.
Tüm bu düzenlemeleri eksiksiz şekilde yerine getirmek oldukça kolay. Uzman kadromuzu tercih ederek sizlerde markanızı en üst sıralara taşıyabilirsiniz.